Ofte stilte spørsmål

Her kan du finne svar på noen av de mest vanlige spørsmålene vi mottar…

Hedmarken brannvesen

Svar: Det korte svaret er NEI.
Hedmarken brannvesen har ett "nytt" datasystem og varsler tilsyn av ildsted og feiing på SMS til huseier. Tekstmeldingen du mottar er fra et lengre nummer enn det som er vanlig. Vi ønsker derfor å forsikre våre innbyggere om at dette ikke er svindel, og man kan trygt åpne meldingen. Nummeret er unikt og knyttet til kommunikasjonen med deg som innbygger, og det vil endres ved neste varsel fra oss. Det er derfor ikke noe hjelp å lagre dette.

Svar: Feiing og tilsyn inngår i de kommunale avgiftene som settes av kommunen. Du betaler et årlig gebyr uavhengig av når feiing og tilsyn gjennomføres.

Svar: Hyppigheten på feiing og tilsyn er behovsbasert. De vil si at hyppigheten og gjennomføringen av feiing og boligtilsyn varierer og skal være basert på en risikovurdering. Eksempler på vurderingskriterier for risiko er byggverket og bygningsmiljøets karakter, kvaliteten på fyringsanlegget og ikke minst fyringsmønster. Det er feieren som tar en beslutning om behovet for feiing og boligtilsyn for det aktuelle byggverket.

Svar: For å få jobb i Hedmarken brannvesen må man søke på ledig stilling når den blir utlyst. Hvis vi har ledige stillinger, så vil du finne den informasjonen her på hjemmesiden vår, under Aktuelt.

Svar: Hvert brannvesen regulerer selv sine opptakskrav. Opptaksprøvene til brannkonstabel er utformet for å teste kandidatenes fysiske og psykiske utholdenhet. Dette gjøres blant annet gjennom tester på tredemølle, styrketester, klaustrofobitester og høydetester. I tillegg må kandidaten ha tilfredsstillende politiattest, helseattest for førerkort klase D, ha førerkort klasse B (personbil) og ha eller være villig til å ta førerkort klasse CE.

Svar: Hvis vi har ledige stillinger, så vil du finne den informasjonen her på hjemmesiden vår, under Aktuelt.

Sen så spørs det hva du er interessert i eller hva du har for bakgrunn, fordi det er mange forskjellige arbeidsoppgaver her hos oss: Brannkonstabler, heltid på Hamar og deltid på Stange og Løten. I tillegg har vi diverse dagpersonell både på administrasjonen, på forebyggende avdeling (branninspektør/ingeniør) og kanskje våres viktigste resurs: brannforebyggerne på feieravdelingen.

Hvis du lurer på noe spesifikt eller ønsker å vite mer så anbefaler vi at du tar kontakt med oss her: Kontakt oss