Brannvernstolpejakt for store og små

Når var sist dere både fikk en fin tur sammen og læring om brannvern i ett? Fra 17. september og ut oktober 2021 er du og barna er invitert til en helt spesiell stolpejakt!

Hva er brannvernstolpejakt?

Orienteringsklubbene har lagt opp en kort rundløype med 10 stolper ved Jernbanemuseet. Runden passer små barnebein og alle stolpene vil være tilgjengelig med barnevogn og rullestol. Hensikten med brannvernstolpene er å formidle kunnskap og få økt bevissthet om det viktige temaet brannvern, og samtidig få folk ut på en fin tur i naturen. Hovedmålgruppen for brannvernstolpene er barn og unge, men et pilotprosjekt i vår viste at dette var nyttige tips og råd også for voksne deltagere.

Kort om

# Stolpejakten er arrangert på 19 ulike steder i landet samtidig.
# Løypen består av 10 stolper, som har råd eller spørsmål som omhandler brannvern.
# Aktiviteten kombinerer fysisk aktivitet med kunnskapsdeling og læring om brannvern.
# Hamar er stedet for brannvernstolpejakten i vår region.

Premiering

Hedmarken brannvesen trekker en vinner lokalt som får tildelt en overnatting i tretopphytte i Ringsaker. Her finnes mer info om tretopphyttene – Tree Top Hut www.tretopphytter.no. For å være med i trekningen, må man ta alle 10 stolpene på Hamar og registrere stolpebesøkene digitalt; enten på appen underveis på turen eller ved å notere ned bokstavkoder fra hver stolpe og legge dette inn på www.stolpejakten.no. Det blir også en nasjonal trekning av premier blant alle som deltar på brannvernstolpejakt i en av de 19 byene med dette tilbudet i høst.

Arrangører i Hamar

Lokalt samarbeid mellom Hedmarken brannvesen, Hamar kommune, Vang o-lag og Hamar o-klubb.

Nasjonale arrangører av kampanjen: Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Forsikringsselskapet If, Brannvesenet, Stolpejakten.