Brannvesenets julekalender 2022

Barna hjelper brannvesenet å trygge julen! Hedmarken brannvesen skal i november undervise elever på 4. trinn i grunnleggende brannvern og dele ut brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid.

Brannvesen over hele landet – fra Alta i nord til Flekkefjord i sør –skal besøke barneskoler i sine kommuner før jul. Det betyr at et område med over 1, 5 millioner innbyggere er med på denne viktige førjulskampanjen. 

Brannvesenet repeterer fjorårets suksess

2021 var første året Hedmarken brannvesen deltok i brannvesenets julekalender og det endte med suksess! Vi repeterer derfor opplegget i 2022, hvor vi med start den 21. frem til 30. november skal besøke de fleste barneskolene rundt om i Hamar, Stange og Løten. Vi regner med å dele ut i overkant av 700 kalendere under kampanjen.

Filmer fra hele landet

Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen (www.brannvesenetsjulekalender.no). Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging.

Farligst hjemme

Det er dessverre ikke uten grunn at brannvesenet bruker store ressurser på brannforebygging rett før advent. De fleste branner oppstår i boliger, og vi står nå foran en travel og kald tid da vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter.

Barn er gode ambassadører

Brannvesenet ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass, og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt. Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året, og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem.

Undervisningsfilm Brannvesenets julekalender

Andre nyttige sider

Brannvesenets julekalender

Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier.

Sikker hverdag

Sikkerhverdag.no forteller deg hvordan du enkelt kan forebygge uhell hjemme hos deg selv og hvordan du kan bli bedre rustet til å takle litt større kriser og hendelser.

Norsk brannvernforening

Norsk brannvernforening er en ideell, uavhengig stiftelse som er opptatt av brannvern for alle.